Tovább fejlesztik Vas megye egyetlen kutyastrandját

A megyében egyedülálló az Abért-tónál található kutyastrand, ahol a gazdik kedvenceikkel együtt fürödhetnek. Fejlesztése most sem állt le.

Megnyitott Vas megye egyetlen kutyastrandja, mely eddig a koronavírus-járvány miatt volt zárva. Az Abért-tó most ismét nyitott kapukkal várja a különleges strand látogatóit – írta meg a vaol.hu.

Noha a kutyafuttatók és kutyastrandok nyitvatartását nem szabályozták, az egyesült a vírushelyzet miatt úgy döntött, bezárnak – mondta el Prim József, a Közösen a Kutyákkal Egyesület alapító tagja.

Amíg nem voltak nyitva, elvégezték a tavaszi munkák nagyrészét, s a napokban a raklapokat lefestik, a sérült fákat rendezik vagy cserélik. A kerítést megjavítják a kutyafuttatónál – írta a vaol.hu.


Szombathelyen a Csónakázó-tó melletti terület újra fogad vendégeket, a jégpálya mellett új zárt kutyafuttatót építenek. Kétrészes futtató készül a Kórház utcában is a kőszegi kutyaiskolával együttműködve.

Az Abért-tavon található kutyastrand a nyugati országrészben egyedüliként 2020-ban először működik majd a teljes szezonban – tavaly ugyanis nyár végén nyitottak meg – tudatta a vaol.hu.

Népszerűségét mutatja, hogy a kutyusokat Sárvárról és Szentgotthárdról is hozták ide gazdáik. Ám turisztikai vonzereje is van a területnek. 2019-ben Miskolcról és Szegedről is érkeztek látogatók.

Az Abért-tó partját idén 1 méter szélességben felássák és kavicsokkal szórják le, hogy ne legyen saras. Fejlesztéseket folyamatosan végeznek – adta hírül a vaol.hu.

B.A.