Tűzoltószertár épül Horvátlövőn

Több mint másfél évtizede várnak a horvátlövőiek a lehetőségre – most végre felépülhet a tűzoltószertár a Vas megye településen.

Hatmillió forintot nyert a Magyar Falu Program pályázatán Horvátlövő önkormányzata – az összeg segítségével a település több mint másfél évtizednyi várakozás után felépíti tűzoltószertárját. A beruházás már a végéhez közeledik – írta meg a vaol.hu.
 
Tűzoltó-egyesület már 1894 óta működik Horvátlövőn, kisebb megszakítással. A szervezetnek 22 tagja van, zömében fiatalok, akik az alaptanfolyamot is elvégezték.
 
Végre felépül a tűzoltószertár Horvátlövőn
Végre felépül a tűzoltószertár Horvátlövőn
 
Személyes védőfelszereléssel mindenki rendelkezik, ha a faluban tűz ütne ki, a gyors bevetéshez minden megvan, köztük az utánfutós fecskendő. Most azonban a magyar szabványoknak megfelelő tűzoltóautót is be tudnak szerezni – tudatta a vaol.hu.
 
A tűzoltószertár építése már több mint 15 évvel ezelőtt elkezdődött, de azt pénz híján nem tudták eddig befejezni.
 
Bugnits Vilmos polgármester elmondta, hogy a Magyar Falu program keretében 2020-ban pályáztak 6 millió forintra, melyekből a külső munkálatokat megoldják. Most szigetelik a homlokzatot, de a pénzből burkolják az ereszcsatorna alatti részt is – abban bíznak, hogy idén megnyerik a belső kialakításra szánt 6 millió forintot is.
 
A tűzoltószertár a falu központjában áll, a kultúrház és az önkormányzati hivatal mellett – írta meg a vaol.hu.
 
Fotó: Szendi Péter
 
B.A.