Új autóbuszok álltak forgalomba a megyében

A korábbi 13-ról 10 évre csökkent a Vas megyei járműpark átlagéletkora. 

A Volánbusz Zrt. 5 vadonatúj autóbuszt állított forgalomba Vas megyében. Az új buszok jelentősen megfiatalították a megyei jármúparkot is, hiszen a korábbi 13 évről 10 évre csökkent a közlekedési eszközök átlagéletkora a megyében. 

A beszerzett autóbuszok Credobus Inovell 12 típusú szóló buszok, összértékük pedig a 300 millió forintot is meghaladja a Volánbusz közleménye szerint. A Volánbusz Szombathely-Nagykanizsa, Szombathely-Zalaegerszeg, Vasvár-Szombathely, Újkér-Kőszeg-Szombathely, Bükfürdő-Szombathely és Vasvár-Gersekarát vonalon használja majd elsődlegesen az új típusú járműveket. 

busz_torzs

A buszok több mint 70 személyesek 

A térségben az elmúlt években 35 darab új autóbuszt állítottak forgalomba. Az elmúlt időszakban üzembe helyezett buszok nagyrésze helyközi járat és szóló, valamint csuklós típus is található köztük. A 2021-es beszerzésben az új autóbuszok egyenként 73 személyesek és légkondicionálóval, fedélzeti utastájékoztató rendszerrel, kamerarendszerrel, illetve USB-töltő pontokkal vannak ellátva.

A buszok ultrakönnyűek, így üzemeltetések nagyon gazdaságos. A Credobus Inovell 12 típusú szóló buszokkal várhatóan 15 százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el. 

Forrás: Volánbusz Zrt.
CS.SZ.