Új egészségház épül Náraiban – kinőtték a régit

Bár a település korábban is rendelkezett rendelőépülettel, sem bővíteni, sem modernebbé tenni nem lehetett már. A képviselő-testület ezért úgy határozott, épüljön új rendelő Náraiban.

Új egészségház készül Náraiban, mely egy meglevő önkormányzati épület átalakításával valósul meg. A régit a helyiek „kinőtték”, ráadásul nem lehetett már korszerűsíteni és bővíteni sem. A képviselő-testület határozott úgy, hogy jelöljenek ki új helyszínt a rendelőnek – írta meg a vaol.hu.

Németh Tamás polgármester elmondta, több tíz millió forintból a Millennium parkban levő önkormányzati épületet alakítják át, ahol jelenleg gyógyszertár és kozmetika üzemel. Ha elkészül, 21. századi, minden igénynek megfelelő, több mint 150 négyzetméteres egészségház áll majd hamarosan a helyszínen.


Elkezdődtek az új egészségház munkálatai Náraiban

Elkezdődtek az új egészségház munkálatai Náraiban

Külön épületrészben helyezik majd el a védőnői tanácsadó irodát, de a váróterem és az orvosi bejárat is külön lesz majd. Öltözőt építenek az alkalmazottaknak, valamint kiépítik a vizesblokkot – tudatta a vaol.hu.

Mindehhez természetesen modern berendezések tartoznak majd, a kor igényeinek megfelelően. Akadálymentesítik az épületet és az energiafelhasználást részben megújuló forrásból fedezik. A vízelvezetés ugyancsak szabályozva lesz majd az építkezéssel, több parkolót létesítenek és aszfaltos járda készül 300 négyzetméteren – írta meg a vaol.hu.

Fotó: VN

B.A.