Új mentőautót kapott Kemenesalja

Nő az ellátás biztonsága a Vas megyei településen – Kemenesalján új mentőkocsit állítottak szolgálatba.

Ismét bővült az Országos Mentőszolgálat járműveinek száma. A 19 új mentőutó közül az egyiket Vas megye, a Celldömölki Mentőállomás kapta. A kocsik beszerzésével a használatban levő mentőjárművek átlagéletkora 4,7 év lett, ami Európában is egyedülállónak számít.

Az új Volkswagen Craftert ünnepélyesen is átadták a kemenesaljai központban – tudatta a vaol.hu.


Az eseményen dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének regionális igazgatója mondott köszöntőt, s kiemelte, igen nagy megbecsülés övezi a mentők munkáját a térségben. Az elmúlt hónapokban pedig leírhatatlan volt az összefogás – írta a vaol.hu.

Az új járművel 24 órás szolgálatban lesz Celldömölkön a mentőegység, egy másik pedig hétköznapokon látja el a feladatot.

Fehér László polgármester azt emelte ki, hogy mivel a központi kórháztól ők igen messze vannak, az új kocsi nagyon fontos a számukra. Hozzátette, hogy a járművek rengeteget járnak oda-vissza.  Bíznak abban, hogy a járvány elmúltával ismét működik majd a helyi kórházban a belgyógyászat, a szülészet, ez egynapos sebészet, így a sofőröknek is kevesebb feladat hárul – adta hírül a vaol.hu.

Észak-Vas megye országgyűlési képviselője, Ágh Péter is részt vett az ünnepségen, ahol megköszönte a mentők munkáját, s ünnepélyesen átadta az új kocsi kulcsát Homlok Istvánnak, a Celldömölki Mentőállomás vezetőjének – tudatta a vaol.hu.

Fotó: Ohr Tibor

B.A.