Új tornacsarnokot kapott a kőszegi Árpád-házi iskola

Tekintélyes kormányzati támogatással, egy esztendő alatt felhúzták a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tornacsarnokát. Az épületet a napokban adták át.

Egy év alatt felépült Kőszegen az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tornacsarnoka - 2017. október 25-én tették le az alapkövet. A város több mint 1,1 milliárdos állami támogatást kapott a kivitelezéshez, amelynek félezer gyermek örülhet – írta meg a vaol.hu.

Az iskola tornaterme már jó ideje kicsinek bizonyult a nagyobb mértékű igénybevételhez, ezért az intézmény fejlesztést sürgetett. Az új épület, hozzá a műanyag borítású sportpályával, udvarrendezéssel és parkolók létesítésével most elkészült, a napokban átadásra került.


Egy év alatt elkészült a kőszegi Árpád-házi iskola tornacsarnoka

Egy év alatt elkészült a kőszegi Árpád-házi iskola tornacsarnoka

Boldog Pier Giorgio Frassati, katolikus olasz szociális aktivista nevét viseli, aki a domonkos harmadrend tagja volt és mindig kész a karitatív munkára, mondta el dr. Deák Hedvig, a domonkos rendi nővérek általános elöljárója az átadó ünnepségen – tudatta a vaol.hu.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az ünnepségen hangsúlyozta, hogy a kormány az állami, egyházi és más fenntartású iskolákat egyformán támogatja a közösségépítés, a mindennapi testnevelés területén.

Az átadáson beszélt dr. Székely János megyés püspök is, aki a domonkos rendi nővérek kongregációjának 150 éves történetébe engedett bepillantást, valamint kiemelte az egyházi iskolák jövőépítő szerepét – írta a vaol.hu.

A püspök megáldotta az új tornacsarnokot. A 900 négyzetméter alapterületű, kétszintes épület a kiszolgálóhelyiségek és öltözők mellett egyébként fejlesztő- és rajz szaktanteremnek is otthont ad – tudatta a lap.

Fotó: Ohr Tibor 

B.A.