Újítások is jöttek az elsősök mellé Körmenden

Közel 200 elsős kezdte meg tanulmányait a körmendi járásban 2018 szeptemberében. Velük együtt azonban jelentős felújításokkal is indult a tanév, a diákok és tanárok nagy örömére.

Jelentős felújításokkal szembesülhettek tanulók és oktatók egyaránt a körmendi járás iskoláiban. 191 elsős kezdte meg a tanévet az ország ezen részén.

Körmenden, a Kölcsey Utcai Általános Iskolában 23-an, az Olcsai Kiss Zoltán Általános Iskolában 47-en, a somogyi tagiskolában 39-en. Csákánydoroszlón a Csaba József Általános Iskolában 18 elsős lépte át az iskola küszöbét, Egyházasrádócon 12-en, Nádasdon pedig 19-en.Sportszereket próbálgattak a diákok a körmendi Kölcsey Gimnáziumban

Sportszereket próbálgattak a diákok a körmendi Kölcsey Gimnáziumban

Az Őriszentpéteri Általános Iskolában 29 gyermek kezdte meg tanulmányait, a pankaszi tagintézménybe négy diák kezdett járni – írta meg a vaol.hu.

A diákok számos újdonsággal szembesülhettek a tanévnyitó alkalmával. A körmendi járásban ugyanis 39,5 millió forintból végeztek figyelemreméltó felújításokat a szakemberek – a Kölcsey Utcai intézményben például nemcsak festettek és parkettát javítottak, hanem a szennyvízcsatorna-hálózatot is felújították. A zeneiskola épületében ablakokat cseréltek, míg a Somogyi Béla Tagiskolában a kazánok és azok gépészeti berendezései lettek kicserélve – tudatta a vaol.hu.

Fotó: vaol.hu

B.A.