Vas megyében is nagy volt a viharkár

Megérkezett az eső, de vele a káresetek is: Vas megyében tíz alkalommal riasztották a tűzoltókat, fák eltávolításához és pincében, garázsban felgyülemlett csapadékhoz.

Károkat okozott a vihar Vas megye több településén is: a hirtelen ránk zúduló csapadék következtében fákról törtek le ágak, pincéket és garázsokat öntött el az eső – adta hírül a vaol.hu.

Húsz méter magas fa ága tört le például Külsővaton, ahol a gyalogosforgalom került veszélybe, míg Hosszúperesztegen rádőlt egy fa ága a villanyvezetékre. Ivánc és Csákánydoroszló között négy fa is a közútra dőlt vagy a vízelvezető árokban landolt. 


Celldömölkről az önkormányzati, Körmendről a hivatásos, Hosszúperesztegről az önkéntes tűzoltók darabolták a fákat és ágakat - írta meg a vaol.hu.

Vízszivattyúzásra volt szükség Merseváton, a Petőfi utcában, ahol a mélygarázsban 80 méter magasan állt a víz. Rönökön és Csörötneken több pincébe is befolyt a csapadék. Szivattyúzásnál a körmendi hivatásos, a rönöki önkormányzati és a celldömölki önkormányzati tűzoltók segítettek – szerencsére senki sem sérült meg - tudatta a vaol.hu.

B.A.