Vasi ápolófiú képviseli Magyarországot Abu-Dzabiban

Ápolónak készül és eddig mindig a legkiemelkedőbbek közé tartozott Simon Zsolt – a Szombathelyen tanuló fiú képviseli hazánkat az ápolók nemzetközi versenyén októberben, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában.

A Vasi megyeszékhelyen tanul Simon Zsolt, ápoló szakos diák, aki olyannyira a szakma elkötelezettje, hogy 2016-ban már – két társával együtt - az ország legjobb ápolójának választották az országos megmérettetést követően.

Ezúttal azonban a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola Szent-Györgyi Albert Tagintézményének végzős tanulója képviselheti hazánkat is, az Abu-Dzabiban 2017 októberében megrendezendő, nemzetközi ápoló versenyen.

Az országos megmérettetést követően három első helyezett közül Zsoltot találták a legérdemesebbnek arra, hogy továbbjusson – írta meg a vaol.hu.

Simon Zsolt átvette a legjobbnak járó elismerést Budapesten

Simon Zsolt átvette a legjobbnak járó elismerést Budapesten

Simon Zsoltnak tehát lesz bőven dolga az elkövetkező hónapokban, hiszen az érettségire is készülnie kell.

Szeptember óta azonban gyakorol a versenyre is – havonta kap kidolgozandó témát és feladatokat, illetve havi egyszer Budapesten, más-más intézményekben szerez tapasztalatokat – írta a vaol.hu.

Március 3-án lezajlott a megmérettetés nem szakmai része is, mely szintén hozzájárult a pontszámokhoz. Ezután derült ki, hogy Zsolt mehet a nemzetközi versenyre.

A tehetséges ápoló májustól októberig intenzív felkészülésen vesz majd részt, mielőtt kiutazna az Egyesült Arab Emírségek fővárosába. A feladatok egy részét megadták neki is, ezeket van mód gyakorolni, de a többiről csak a helyszínen fog értesülni – adta hírül a vaol.hu.

Fotó: Szendi Péter

B.A.