Vízi szlalompálya épül a Rábán Körmendnél

Döntés született a képviselő-testületi ülésen a Rába vízi hasznosításáról is a közelmúltban Körmenden. A tervek szerint megépülhet a szlalom-pálya.

Módosították a Vas megyei Körmend idei költségvetését, hitelfelvételről szavaztak és a Rába vízi hasznosítása is szóba került.

A polgármester, Bebe István tett javaslatot először a Rába hasznosítására, majd áttért a hitelfelvételre. Az 50 milliós hitelt 2018 végéig fizetné vissza Körmend. A másik, 80 milliós hitelfelvételt már betervezték a költségvetésben, s a helyi fejlesztéseket szolgálja majd, 3 évre veszik fel– adta hírül a vaol.hu.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is beszáll a szlalompálya építésébe a Rábán

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is beszáll a szlalompálya építésébe a Rábán

A pénzből Körmenden körforgalom épülne, fejlesztenék a vásárteret és a helyi piacot. Szóba került a mozi rekonstrukciója is.

A Rába-parti turisztikai fejlesztését illetően kisebb vita alakult ki: korábban ugyanis a Magyar Kajak-Kenu Szövetség felajánlotta partnerségét a körmendieknek, hogy fejlesszék a folyó partját. Vízi szlalompályát is terveztek ennek keretében.

Végül döntés született arról, hogy a tervezés költségét a város állja – 2,5 millió forint értékben -, míg a szlalompálya kivitelezését a szövetség finanszírozná.

A pálya építését bólyázással képzelik el, amely nem zavarná a vadvízi élővilágot, s nem változna a folyó jellege sem.

A szlalompálya nagy előnye egyébként, hogy más korosztályokat is sportolásra csábíthat.

A pálya építését végül egyhangúlag szavazta meg a körmendi képviselőtestület.

B.A.