Keresés az archívumban

2019. augusztus 22.

Huszadjára rendezik meg a Savaria Karnevált

Immár huszadik alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a méltán híres Savaria Történelmi Karnevál – az eseményre már minden készen áll.
2019. augusztus 15.

Nem biztonságos a közlekedés Jákon?

Nem tartja elég biztonságosnak a jáki közlekedést a Jákiak Jákért civil szervezet. Véleményük szerint forgalomlassító szigetre, rámpára, gyalogátkelőhelyre is szükség lenne még a t...
2019. augusztus 08.

Három év alatt megújul a jáki templom

Egyedülálló dokumentációt készítenek a Vas megyei kincsről: a jáki templom 2 milliárd forintból három év alatt újul majd meg.
2019. augusztus 01.

Olcsóbb az albérlet Szombathelyen

A tavalyi tapasztalatokhoz képest kevesebb pénzért lehet lakást bérelni Szombathelyen idén – az árak nagyjából 5 ezer forinttal csökkentek.
2019. július 25.

Kora őszre kész lesz a dozmati tározó

Már a helyszíni bejárás is megvolt: szeptemberre várhatóan kész lesz a dozmati víztározó Szombathely mellett.
2019. július 18.

Nemsokára kész a szombathelyi Sportliget

Minden arra utal, hogy szeptember végén átadható lesz az új szombathelyi Sportliget – a munkálatok 60 százaléka ugyanis már készen van.
2019. július 11.

Lelkes látogatók a Vízi Strandsportnapon

Nagy sikerrel zárult a szombathelyi Vízi Strandsportnap. A Tófürdőn megrendezett eseménynek a megelőzést elősegítő egészségfejlesztés a célja.
2019. június 27.

Újranyit a szombathelyiek népszerű üzletháza

Fél éve bezárt, s nem lehetett tudni, mikor nyit újra a Zone bevásárlóközpont a Vas megyei városban. Örülhetnek a szombathelyiek, mert már az utómunkák zajlanak az üzletekben.
2019. június 20.

Szükség van a szúnyogok permetezésére

Sajnos, az időjárás miatt Vas megyében is szép számmal vannak jelen a szúnyogok. Egyre több az ázsiai tigrisszúnyog is ráadásul, melyek betegségek terjeszthetnek.
2019. június 14.

Felújítják a szombathelyi villát – japán ház lesz

Japán házzá alakítják a felújítás előtt álló villát Szombathelyen: a Magyar-Japán Baráti Társaság saját épületében szeretné fogadni a távol-keleti kultúra szerelmeseit.
2019. június 11.

Ez nem lézerkard - Mindent a legújabb lézervágásról

A fémvágás során a fiber lézervágókat szokták használni. Lássuk, vajon hogy működik a lézer a vágás során - és mellesleg kitérünk arra is cikkünkben, lehet-e olyan lézerkardot kész...
2019. június 11.

Diéta tippek rostban gazdag ételekre

Diétázni szeretnél, de nem akarsz koplalni? Íme néhány hasznos tipp, amelyek segítségével még több rostot juttathatsz az ételeidbe. Amellett, hogy rendkívül egészséges, még laktató...
2019. június 06.

Tilos lett a dohányzás Szombathely 1580 erkélyén

Elegük lett a lakóknak: nem tűrik tovább, hogy közös biztosításból kelljen fizetni a dohányosok okozta kárt, ezért drasztikus döntésre szánták el magukat.
2019. május 30.

Modern játszóteret adtak át a szombathelyi parkerdőben

Új játszótér átadására került sor Szombathelyen, a Parkerdőben – gyereknapon már birtokba is vehették a lurkók az új játékokat.
2019. május 24.

Környezetbarát iskolát hoznak létre Sárváron

Nemsokára végére ér a sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola felújítása. Az intézményt 240 millió forintból korszerűsítik, az infrastrukturális újítást önkormányzati és uniós forrá...